Het landschap is mijn inspiratiebron. Het landschap is natuur, maar ook cultuur; geladen met verhalen, emoties en opvattingen.

"Landschappen komen tot stand in en dankzij de ontmoeting tussen mens en de natuur. (.......) in landschappen ontmoeten we dus gedeeltelijk onszelf." Ton Lemaire

In het gebied tussen abstractie en figuratie zoek ik naar nieuwe beelden. Het is een onderzoek naar wat het landschap met me doet; een weergave van en een improvisatie op mijn ervaringen in de loop der jaren.

De schilderijen in acryl zijn opgebouwd uit meerdere lagen verf die diepte en structuur aan het werk geven. Ook de foto's die ik maak zijn vaak gelaagd.

In beide kunstvormen zoek ik naar de schoonheid van de imperfectie. Daarbij is de sfeer in mijn werk erg belangrijk. Kleuren zijn ingetogen, zelden fel. Dikwijls lichte plekken in een overwegend donker geheel. Plekken en perspectieven die een belofte inhouden.

"Want morgen zal in ieder geval een nieuwe dageraad gloren, zal de wereld opnieuw worden geboren, zullen miljarden organismen verschijnen en andere verdwijnen, zullen bloemen zich openen voor het zonlicht, vogels langs de hemel trekken en bomen dooorgaan te wortelen. De stroom van het leven zal verder vlieten, tijdloos, duister en met onweerstaanbare kracht." Ton Lemaire